de eerste business call
Door: marijkekameroen
Blijf op de hoogte en volg Marijke
19 April 2010 | Kameroen, Yaoundé
Praktisch gezien gaat dan dan toch wat anders dan in NL. Zo zijn we door de grote afstand en de onderzekerheden onderweg gedwongen om een dag vooraf al af te reizen en in een hotel te overnachten. Deze reis moet ruim van tevoren worden afgestemd met de Veiligheidsafdeling van de UNDP, en officieel akkoord bevonden worden. Daarnaast wordt een officiele UNICEF auto gereserveerd, inclusief akkoord bevonden chauffeur en high frequency radio voor noodgevallen. (een heel gedoe dus, maar opzich heel positief natuurlijk....)Meer dan goed voorbereid dus! En toch iets anders dan spontaan even naar Amsterdam of Renswoude rijden :)
En toen de meeting; nou wat ging dat lekker zeg!! Gelukkig!! Onze eigen doelstelling was om gratis gebruik te kunnen maken van hun email database, maar uiteindelijk vertrokken we met veel meer IN THE POCKET! We hebben al akkoord van gratis gebruik van de website, de volledige e-maildatabase en hun volledige SMS bestand voor communicatie voor educatie rondom bij voeding, HIV en borstvoeding. Hiermee was onze doelstelling al bereikt.
Daarnaast gaat RINGO haar personeel inzetten voor het geven van trainingen over het belang van educatie aan basisschool leerlingen en stellen ze gespecialiseerd personeel beschikbaar voor het trainen van IT-leraren op scholen (aangezien die zelf nog niet zoveel weten over computers en dat toch wel handig is als je het uit moet leggen aan de leerlingen).
En kers op de taart: RINGO blijkt een Foundation te hebben met flink wat geld. En ik heb ze zo ver gekregen dat ze nu overwegen om dat geld vanaf 2011 niet voor hun eigen projecten in te zetten, maar direct te doneren aan UNICEF.
Met een heerlijk gevoel reden we terug naar huis; de reacties op kantoor zijn uitermate positief. Men begint beetje bij beetje meer te geloven in ons project.
Voor deze week staat een wat grotere 'vis' gepland; een overkoepelende organisatie van 257 bedrijven met als eigen doelstelling om onder hun leden een jaarlijks budget te verzamelen van 12 miljoen euro voor de bestrijding van HIV. Misschien kunnen wij ze daar wel een beetje bij helpen ?! Aangezien het een wel heel grote 'klant' is werken we nu hard om een en ander voor woensdag voor de bril te krijgen, maar dat gaat uiteindelijk zeker lukken. Ik houd jullie op de hoogte!
Vrolijke hardwerkende groeten uit warm Kameroen!
Marijke
20 April 2010 - 05:30
Alie De Moeder Van:
Ik lees met plezier ook de reacties op deze site en weet dat dit Marijke heel veel goed doet Bedankt allemaal en ga zo door -
22 April 2010 - 15:34
Rozemarijn:
Wat een goed nieuws!! Gefeliciteerd met zo'n goed resultaat... al zo snel! Wij hebben net weer mooie Unicef veiling gehad tijdens de lunch, en Rhea heeft als getalenteerde quizmaster de prijzen lekker opgedreven :-) Zo gaat Nirmal binnenkort speeddaten, gesponsord door het beauty team. Win-win zeg ik! Liefs, Roos -
22 April 2010 - 19:46
Trutje:
Hoi Marijke,
Gefeliciteerd met het behalen van jullie doelstelling!! Super!
En vandaag was het hier ook een super feestje hoor....Rhea heeft tijdens de verloting...(met microfoon)Ruth Jacott staan te immiteren..hahah en Boaz heeft alle prijzen gewonnen???
Hij heeft al zijn zakgeld.....hahah gespendeerd aan de loten..maar wel voor een superdoel...UNICEF!!!
Ik hoop dat je deze week echt die "Grote vis" gaat vangen....heel veel succes en dikke kus van mij! xxx -
23 April 2010 - 07:32
Moniek:
He MW,
Wat goed om te lezen dat je al succes hebt behaald. Dat geeft ook weer energie voor de volgende uitdaging. Ik wilde even zeggen dat ik zeker wel aan je denk, ookal hebben we weinig contact. Ben super trots op je, kanjer!